Srpski vojnici vežbali zajedno sa Englezima

Među običnim vojnicima izgleda da se lako i brzo uspostavlja dobra komunikacija čak i onda kada nisu iz istih zemalja. Jedan od dokaza za to je „tvit” koji je pre dva dana na svom Tviter nalogu objavila Komanda 160. pešadijske brigade vojske Ujedinjenog kraljevstva.

U njemu piše da je jedna četa te jedinice učestvovala na međunarodnoj vežbi „Platinasti vuk 2018” koja se do 22. juna održava u bazi „Jug” Vojske Srbije.

–Vežbali smo zajedno sa „sokolovima”, Protiv-terorističkim bataljonom Specijalne brigade Vojske Srbije.Za nas je bilo veliko iskustvo to što smo imali prilike da vidimo napadačke tehnike jedne od najboljih jedinica u srpskoj armiji. Osim toga, pokazali smo našu posvećenost jačanju vojne saradnje sa Srbijom.Tokom našeg boravka na vežbi „Platinasti vuk” britanski i srpski vojnici su ponovo bili zajedno, rame uz rame, kao nekad, tokom Prvog svetskog rata–piše u ovom „tvitu” 160. brigade.

Check Also

Generalni sekretar imenovao novog portparola NATO-a

Generalni sekretar Jens Stoltenberg imenovao je Faru Dahlalah iz Ujedinjenog Kraljevstva za sledećeg portparola NATO-a. …