NATO: “Cenimo Gruziji zbog saradnje sa nama”

Zamenica generalnog sekretara „NATO”-a Rouz Gotemeler boravila je krajem prošle nedelje u zvaničnoj poseti Tbilisiju gde je razgovarala sa predsednikom te države, premijerom, i ministrom odbrane. Između tih susreta stigla je i da održi predavanje studentima Državnog univerziteta u Tbilisiju.

Gotemeler je održala i konferenciju za štampu sa gruzijskim ministrom spoljnih poslova Davidom Donduom. Na njoj je ponovila opredeljenje „NATO”-a da Gruzija treba da postane članica Zapadne vojne alijanse, i zahvalila toj državi zbog njenog doprinosa „NATO”-u.

Između ostalog, Gotemeler je izavila: „Vaša država, Gruzija, je zemlja čiji je doprinos našoj misiji „Resolute support” u Avganistanu i našim trupama u toj zemlji veliki i značajan. Vi pomažete normalizaciju situacije u toj državi kao i uništavanje terorista i njihovih skrovišta. Mi u „NATO”-u duboko cenimo snažnu podršku Gruzije „NATO”-ovim operacijama i misijama”, izjavila je zamenica generalnog sekretara tog vojnog sekretara.

Check Also

Generalni sekretar imenovao novog portparola NATO-a

Generalni sekretar Jens Stoltenberg imenovao je Faru Dahlalah iz Ujedinjenog Kraljevstva za sledećeg portparola NATO-a. …