Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 147
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Republika Srbija i NATO prihvatili IPAP

Atlantski savet Srbije želi da obavesti javnost o usvajanju IPAP-a na savetu NATO 15og Januara. Individualni Partnerski Akcioni Plan je najviši vid saradnje sa NATO, a da niste članica,  o čemu je već pisao Atlantski savet Srbije. Ovo je korak u pravom smeru i nadamo se da će Republika Srbija nastaviti odličnu saradnju sa Alijansom. Izjavu Generalnog Sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga povodom usvajanja IPAP-a prenosimo u celosti: “Pozdravljam prihvatanje Individualnog Partnerskog Akcionog Plana između NATO i Republike Srbije. Ovaj važan korak će nam dozvoliti da dodatno ojačamo dialog, razumevanje i saradnju između nas.

Republika Srbija je cenjeni član NATO programa Partnerstva za Mir od 2006-te godine. NATO u potpunosti poštujem politiku vojne neutralnosti Republike Srbije, pošto veoma blisko sarađujemo sa mnogo zemalja po tom osnovu.

Sporazum koji je prihvaćen 15og Januara će nam dozvoliti da poboljšamo saradnju na teme od zajedničkog interesa na obostrano zadovoljstvo. Na primer, zajednički rad na promovisanju stabilnosti i bezbednosti, sa fokusom na bezbednosne izazove sa kojima se danas susrećemo i kroz stručnost NATO u pospešivanju reformi bezbednosnog i odbrambenog sektora”

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C