Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Serijal "Otvoreno o IPAP-u"

Atlantski savet Srbije ima veliko zadovoljstvo da obavesti javnost o početku serije događaja na temu pet prioritetnih oblasti koje je Republika Srbija, u saradnji sa NATO, izabrala iz Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) 19og februara, 2015 godine. Prvi segment ovog serijala će se sastojati od 4 događaja koji će se održati do kraja 2015 godine, dok će preostala dva biti održana početkom 2016 godine.

Cilj ovih događaja je da se promoviše saradnja između Republike Srbije i NATO. Serijal će prezentovati koju korist Republika Srbija može da ima od saradnje sa NATO, obraćajući posebnu pažnju na poboljšanje svakodnevnog života građana Srbije. Atlantski savet veruje da IPAP, kao dokument od velikog značaja u procesu Evrointegracija Republike Srbije, nije dovoljno dobro predstavljen građanima Srbije, i da se ne sme dozvoliti da ovako važan sporazum bude skrajnut na marginu političkog života u Srbiji.

Šest oblasti koje je Republika Srbija označila kao prioritetne su: unapređenje političkog dijaloga, učešće u NATO programu Partnerstvo za mir, javna diplomatija, naučna saradnja (program NATO Nauka za mir i bezbednost), upravljanje krizama i izgradnja integriteta. Kao posledica događaja u Kumanovu i eskalacije konflikta u Siriji i Iraku, Atlantski savet Srbije je odlučio da temu “Izgradnja integriteta” zameni sa događajem čiji će fokus biti na borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma. Tema “Izgradnja integriteta” je više puta u poslednjih godinu dana obrađivana na konferencijama i okruglim stolovima koje je organizovao Atlantski savet.

Serijal “Otvoreno o IPAP-u” će biti organizovan uz podršku relevantnih ministarstava koja su uključena u sprovođenje IPAP-a. U zavisnosti od prioritetne oblasti koja je tema datog događaja, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo nauke, tehnologije i obrazovanja će biti uključeno u organizaciji istog.

Cilj ovog projekta je da se podstakne Srpska javnost i da se pokrene javna rasprava o temama koje su od ključnog značaja za Republiku Srbiju i NATO. Mi smo uvereni da će ova serija događaja imati značajan pozitivan uticaj na civilno društvo, ali i na vlast Republike Srbije. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C