Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Poseta gospođe Lillian deValcourt-Ayala

Atlantski savet je imao veliko zadovoljstvo da ugosti Gdju Lillian deValcourt-Ayala (Zamenica direktora Kancelarije za javnu diplomatiju u Birou za Evropske i Evroazijske poslove u Stejt departmentu), Gdina Viliama Hendersona (Savetnik za javne poslove u Ambasadi SAD u Beogradu) i Gdina Bojana Tričkovića (Kancelarija za javne poslove, Ambasada SAD u Beogradu) u prostorijama Atlantskog saveta Srbije.

Američku delegaciju su dočekali cenjeni članovi Upravnog odbora Atlantskog saveta Prof. Miroslav Milićevic, Dr Ana Jovancai i gdin Milivoj Reljin, kao i Izvršni direktor Milovan Miloševic i Projektni menadžer Luka Paunović.

Predstavnici Atlantskog saveta su izneli svoje viđenje trenutnog stanja na Srpskoj političkoj sceni, spoljne politike i medijske situacije u Srbiji. Posebna pažnja je posvećena održivosti vojne neutralnosti, imajući u vidu sve veću energetsku zavisnost od Ruskog gasa i nafte. Energetska diversifikacija, ekonomski oporavak, reforma pravosuđa i transparentnost vlasničke strukture medija su označeni kao ključni koraci u daljoj demokratizaciji Srpskog drustva. 

Nadamo se da će ovakvi susreti dodatno ojačati odnose koje Srbija gaji sa svojim partnerima na putu ka Evroatlantskim integracijama. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C