Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Završen šesti 2BS Forum

Šesti 2BS Forum je održan u Budvi od 5.5-7.5.2016 godine. Ovogodišnje izdanje 2BS foruma, čiji je naziv “Globalna sigurnost- Izazovi i odgovori”, se bavi pitanjima budućnosti NATO-a, izbegličkoj krizi, odnosu zapada i Rusije kao i o globalnim i regionalnim bezbednosnim pitanjima uoči predstojećeg samita NATO u Varšavi, na kojem će biti prisutni predstavnici Crne gore u svojstvu posmatrača.

Premijer Crne gore, Milo Đukanović, je na otvaranju konferencije izjavio da je poziv za članstvo u NATO jedan od najznačajnijih uspeha Crne gore u protekloj deceniji. On je dodao da očekuje da će članstvo u alijansi pomoći Crnoj gori i na polju evropskih integracija.

Čestitajući Premijeru Đukanoviću na pozivu da postane članica NATO, Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret Uehara se osvrnula na reforme koje su sprovedene na putu ka punopravnom članstvu i istakla da “Vladavina zakona znači mnogo više od postojanja zakona na papiru. To znači da treba pokazati konkretne rezultate koji će građanima pokazati da niko nije izvan zakona.”

Na 2BS forumu je govorio i gdin Aleksander Veršbou, Zamenik generalnog sekretara NATO, koji se osvrnuo na poziciju Srbije u regionu i politku vojne neutralnosti i zaključio da je Srbija izabrala da sarađuje sa NATO, ali ne i članstvo. On je dodao da je za alijansu prihvatljivo da Srbija sarađuje istovremeno sa NATO i sa Rusijom, i da se nada da će srbija nastaviti da napreduje ka EU. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C