Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Poseta gdina Lorija Vokera

Predsednik i Projektni menadžer Atlantskog saveta Srbije, gdin. Vladan Živulović i gdin. Luka Paunović, su imali veliko zadovoljstvo da učestvuju na okruglom stolu u Ambasadi Republike Slovačke u Beogradu. Ova diskusija, kojoj su prisustvovali eminentni članovi civilnog sektora u Srbiji, je organizovana od strane NATO Kancelarije za vezu i Slovačke Ambasade povodom posete gdina Lorija Vokera, Kordinatora za Zapadni Balkan i Politiku proširenja u NATO (Odsek za političke poslove i bezbednosnu politiku). Gdin Voker je boravio u Beogradu kako bi se procenila uspešnost sprovođenja Individualnog akcionog plana partnerstva.

Diskusija u Slovačkoj ambasadi je bila idealna prilika da se razmene mišljenja o nekolicini veoma bitnih pitanja, kao što su: izborni rezultati, nova Vlast i njena politika, opozicija i njena politika, ljudska prava, stanje u civilnom sektoru kao i utisak o NATO u Srbiji i javna diplomatija koju sprovodi Srpska vlast.

Atlantski savet je potom imao veliku čast da ugosti gdina Lori Vokera, Brigadnog generala Ćezare Marinelija i članove NATO Kancelarije za vezu u našim prostorijama 23.6.2016 godine. Ideja je bila da se na neformalan način naši gosti upoznaju sa vodećim Srpskim političkim analitičarima, kako bi zajedno prodiskutovali o najbitnijim pitanjima na Srpskoj političkoj sceni. Poziv je upućen gdinu Aleksandru Radiću (vojni analitičar), gdinu Zoranu Sekuliću (osnivač i vlasnik novinske agencije “Fonet”), gdinu Bošku Jakšiću (novinar u dnevnom listu “Politika”) i gdinu Milivoju Mihajloviću (Direktor, Radio Beograd).

Nadamo se da su oba susreta bila od koristi gdinu Vokeru i da će Srbija nastaviti da poboljšava svoj odnos sa NATO u okviru IPAP-a.

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C