Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Završen NATO samit u Varšavi

NATO članice su na Samitu u Poljskoj naglasile da će nastaviti da podržavaju Ukrajinu tako što će pojačati vojno prisustvo na istoku, kao odgovor na aneksaciju Krima i na Rusku podršku pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Unutar NATO-a i EU postoje inicijative za “mekši” pristup u odnosima sa Rusijom jer nestpljenje medju članicama raste po pitanju modernizacije Ukrajinske ekonomije i problema sa korupcijom.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu, Generalni Sekretar alijanse Jens Stoltenberg i Predsednik Ukrajine Petro Porošenku su se složili da Rusija mora pod hitno da prestane da pruža finansijsku, vojnu i političku podršku separatistima u Ukrajini.

NATO članice su se takodje obavezale da pruže pomoć Afganistanskim bezbednosnim snagama u iznosu od 1 milijarde dolara godišnje. Predsednik Obama je naglasio da bi potpuno povlačenje trupa iz Afganistana bila greška i dodao da im je i dalje potrebna pomoć jer postoji šansa da Afganistan postane utočište za ISIS  i Al kaidu.

NATO članice su odlučile i da pošalju četiri bataljona sa ukupno 4000 vojnika u Baltičke zemlje, da preuzmu vodjenje raketnog štita u Evropi od SAD i da puže podršku Evropskoj uniji na Mediteranu kada je u pitanju ilegalna imigracija. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C