Upozorenje
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 981
 • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: /home/atlantic/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v2.7.1&sitepath=/

Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Desetogodišnjica saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja

U duhu uspešne desetogodišnje saradnje VS i Nacionalne garde Ohaja koja je obeležena 5.9.2016 godine, za vreme koje su uspešno realizovani strateški ciljevi iz njihove nadležnosti, preduzete su dalje zajedničke akcije.

VS i Nacionalna garda Ohaja, tačnije 61 stručno osposobljen pripadnik garde, VMA kao i lokalni lekari u narednih 8 dana pružiće medicinsku pomoć ugroženim stanovnicima Pčinjskog okruga. Stanovnicima ovog planinskog područja medicinska pomoć je teško dostupna pa je ovakva akcija bila neophodna.

Ova humanitarna akcija je prva u nizu planiranih koje bi trebale da se uvrste kao praksa u kojoj država Srbija u saradnji sa drugim državama pruža zdravstvene usluge stanovništvu.

Dalja saradnja će pored humanitarnih akcija iz oblasti medicine podrazumevati i akcije iz oblasti obrazovanja, vazduhoplovstva, verske službe kao i dalje unapređenje kako jedinica naše vojske tako i pripadnika oružanih snaga drugih zemalja za učešće u multinacionalnim operacijama. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  17°C

  Beograd

  Sunčano

  Vlažnost: 76%

  Vetar: 28.97 km/h

  • 22 maj 2018 24°C 15°C
  • 23 maj 2018 26°C 18°C