Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Tramp: NATO nije zastareo

Američki predsednik Donald Tramp rekao je nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO Alijanse Jensom Stoltenbergom "da NATO više nije zastareo", kako je tvrdio ranije, tokom trajanja njegove kampanje za predsedničke izbore.

"Rekao sam da je NATO zastareo. Nije više zastareo" - izjavio je Tramp na koneferenciji za novinare u Beloj kući nakon sastanka sa gospodinom Stoltenbergom.

Tom prilikom američki predsednik zahvalio se na vrlo produktivnoj diskusiji koju je tokom sastanka vodio sa generalnim sekretarom i posebno pohvalio ulogu NATO-a u borbi protiv terorizma. "Žalio sam se na to odavno i oni su uneli promene, i sada se bore protiv terorizma", istakao je Tramp. Takođe, on je pozvao Alijansu da učini više na ovom polju i pomogne svojim partnerima u Iraku i Avganistanu. 

"NATO je bedem međunarodnog mira i sigurnosti" rekao je Trump ali i istakao da "njegovi evropski partneri moraju platiti ono što duguju". On je ponovio poziv članicama NATO da moraju doprinijeti više za finansiranje Alijanse.


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, zahvalio se predsedniku Trumpu na pozivu i konstatovao da su tom prilikom obavlili vrlo produktivan sastanak.  

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 18°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C