Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 11:22 AM CET, Nov 14, 2017
Naslovi:

Konferencija "Srbija i zapadni saveznici - izazovi bezbednosne i odbrambene saradnje"

Atlantski savet Srbije, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, organizovao je ove nedelje u hotelu "Moskva" konferenciju pod nazivom “Srbija i zapadni saveznici-izazovi bezbednosne i odbrambene saradnje". O prednostima i manama vojne neutralnosti kao i samoj saradnji Republike Srbije sa NATO savezom govorili su učesnici konferencije: pomoćnik ministra spoljnih poslova i ambasador Branimir Filipović, ambasador Švedske gospodin Jan Lundin, šef NATO kancelarije za vezu u Beogradu, brigadni general Čezare Marineli, izaslanik Ministarstva odbrane Austrije, pukovnik Tomas Ahamer, izaslanik Ministarstva odbrane Švajcarske pukovnik Lars Vejlstrup i narodni poslanik i šef delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO Dragan Šormaz.

Izvršni direktor Atlantskog saveta Srbije, Vlade Radulović, naglasio je značaj saradnje Republike Srbije i NATO kao i to da se Atlantski savet zalaže za punopravno članstvo i potpunu integraciju Srbije u evroatlantske institucije.

Pored pomenutih učesnika, konferenciji su prisustvovali predstavnici ambasada Rusije, Poljske, Velike Britanje, Grčke, Mađarske i Hrvatske, predstavnici i studenti nekoliko fakulteta, kao i mnogobrojni mediji. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  6°C

  Beograd

  Pljusak

  Vlažnost: 93%

  Vetar: 11.27 km/h

  • 18 nov 2017 7°C 5°C
  • 19 nov 2017 7°C 3°C