Atlantski savet Srbije

Prijava
ažurirano 1:32 PM CEST, May 20, 2018
Naslovi:

Održana prva letnja škola atlantskih integracija

Atlantski savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu, organizovao je protekle nedelje prvu školu atlantskih integracija u Srbiji, pod nazivom “Letnja škola atlantskih integracija, Kovačica 2017”.

Tokom 5 dana, 30 polaznika škole imalo je priliku da se u okviru različitih vrsta edukacija detaljnije informiše o saradnji koju Republika Srbija ostvaruje sa NATO savezom, zajedničkim aktivnostima, podršci i procesu atlantskih integracija u Srbiji uz osvrt na organizaciju samog Saveza i njegovu strukturu.

Tokom posete Ministarstvu odbrane, pukovnik Nebojša Svjetlica, načelnik Odeljenja za multilateralnu saradnju Uprave za međunarodnu vojnu saradnju u Sektoru za politiku odbrane, učesnicima je održao predavanje na temu saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO-om, koja se odvija u okviru programa Partnerstvo za mir.

U prostorijama Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, na temu programa Partnerstvo za mir kao i međunarodne vojne saradnje i aktivnosti koje proističu iz potpisanih ugovora, obratio se pomoćnik ministra, ambassador Branimir Filipović, koji je nakon svog izlaganja pozvao učesnicke da zajedno posete muzej Ministarstva spoljnih poslova.

Osim predstavnika domaćih institucija, polaznicima naše škole obratili su se i šef NATO Kancelarije za vezu brigadni general Ćezare Marineli, načelnik Kancelarije za vojnu saradnju u ambasadi SAD potpukovnik Kori Šej, kao i šef NATO Kancelarije za javnu diplomatiju u Briselu, Robert Pšel.

U okviru interaktivne debate “NATO u regionu”, učesnici škole imali su prilike da postave pitanja i razmene svoje stavove sa potpredsednikom Atlantskog saveza Mađarske i bivšim članom Evropskog parlamenta, ambasadorom Ištavnom Sent-Ivanjijem, stručnim ekspertom za Zapadni Balkan, terorizam I sajber bezbednost NATO odeljenja Ministarstva odbrane Bugarske Silvanom Hajtovom i načelnikom odeljenja za međunarodnu saradnju Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, brigadirom Nedžadom Sadikovićem. 

Srednja ocena (0)

0 od 5 zvezdica

Ostavite Vaš Komentar

Ostavite kometar bez registracije ili prijave

0 / 500 Zabrana karaktera
Vaš tekst mora biti izmeđun 50-500 karaktera
Vaš kometar će biti proveren pre objavljivanja.
uslovima i pravilima korišćenja.
  • Nema komentara trenutno

  18°C

  Beograd

  Pretežno oblačno

  Vlažnost: 72%

  Vetar: 22.53 km/h

  • 23 maj 2018 27°C 17°C
  • 24 maj 2018 26°C 17°C