Program

Polazeći od čvrstog uverenja svojih osnivača da je uključivanje Srbije u evroatlantske integracije u njenom najboljem interesu, kao i od Ustava i zakona, Povelje UN i Statuta Asocijacije Atlantskog Sporazuma (Atlantic Treaty Association- ATA), čiji je Atlantski Savet Srbije kolektivni član, Skupština Atlantskog Saveta SCG donosi:

Program Atlantskog saveta Srbije

 

     Atlantski Savet Srbije (ASS) je nevladina i neprofitna organizacija koja je osnovana da bi ispunila dva osnovna cilja:

 

  1. da u Srbiji promoviše evroatlantske ideje i podstiče aktivnosti na uključivanju naše zemlje u evroatlantske integracije i
  2. da promoviše interese Srbije u evroatlantskoj zajednici i da, na taj način, trajno podržava spoljnopolitičku orijentaciju naše zemlje.

Atlantski Savet Srbije je član Atlantic Treaty Association (ATA), mreže nevladinih organizacije u čijem se članstvu nalazi 40 nacionalnih ATA organizacija. Osnovni ciljevi ATA se zasnivaju na Povelji Ujedinjenih nacija: članice ove asocijacije ističu svoju želju da žive u miru sa svim narodima i vladama, da štite slobodu i civilizacijske vrednosti svojih nacija koje su zasnovane na načelima demokratije, individualnih sloboda i vladavine prava, da teže unapređenju stabilnosti i blagostanja u evroatlantskoj oblasti, ali i da ujedine svoje narode kroz programe kolektivne odbrane i očuvanja mira i bezbednosti.