NATO jača politički dijalog sa partnerima Jermenijom i Azerbejdžanom

Specijalni predstavnik generalnog sekretara NATO-a za Kavkaz i centralnu Aziju, Havijer Kolomina, otputovao je ove nedelje na Južni Kavkaz, u posetu Jermeniji i Azerbejdžanu. Poseta je bila deo redovnih političkih konsultacija gospodina Kolomine u ove dve važne zemlje partnera NATO-a.

U Jermeniji se sastao sa premijerom Nikolom Pašinjanom, ministrom inostranih poslova Araratom Mirzojanom, ministrom odbrane Surenom Papikanom i drugim zvaničnicima. U Azerbejdžanu se sastao sa ministrom inostranih poslova Džejhunom Bajramovim i drugim zvaničnicima. Kolomina je razgovarao o saradnji NATO-a sa Jermenijom i Azerbejdžanom, kao io doprinosima oba partnera evroatlantskoj bezbednosti.

Kolomina je takođe razmijenio mišljenja o pitanjima regionalne bezbjednosti, uključujući situaciju u koridoru Lačin. On je istakao važnost slobodnog kretanja i potrebu za rešavanjem humanitarnih pitanja, kao i važnost nastavka razgovora i rada na normalizaciji. Gospodin Kolomina je takođe pozdravio ulogu Evropske unije u podršci regionalnoj stabilnosti.

 

Izvor: NATO

Check Also

Atlantic Treaty Association (ATA) – naša krovna organizacija – ima novi sajt!

Atlantic Treaty Association (ATA) – naša krovna organizacija – ima novi sajt! Od sada se …