Održana konferencija „Oblikovanje budućnosti Srbije u eri nesigurnosti“

Atlantski savet Srbije, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, organizovao je ove nedelje u hotelu „Crystal“ konferenciju pod nazivom “Oblikovanje budućnosti Srbije u eri nesigurnosti“.

Učesnici konferencije u svojim izlaganjima sumirali su rezultate dosadašnje saradnje između Republike Srbije i SAD, osvrnuvši se na njenu trenutnu poziciju i jasno proklamovanu spoljnopolitičku orijentaciju ka EU. Posebno je naglašen značaj razvoja budućih odnosa i perspektive uspostavljanja čvršće saradnje na relaciji Beograd – Vašington i to pre svega na polju bezbednosti i odbrane, političkih odnosa, nauke i mladih.

Kao panelisti svoje viđenje saradnje i značaja partnerstva sa državama članicama NATO ali i bilateralno sa SAD izneli su narodni poslanik prof. dr Zoran Dragišić, prof. dr Nikola Tanić, prof. dr Dejan Miletić, vojni analitičar gospodin Aleksandar Radić i ugledni novinar gospodin Jakša Šćekić.

Check Also

Atlantski Savet Srbije organizovao konferenciju „Učešće Srbije u mirovnim misijama“

Konferencija „Učešće Republike Srbije u mirovnim misijama“, organizovana u saradnji Ministarstva odbrane Republike Srbije i ...