Izveštaj sa sastanka Atlantic Treaty Association-a

23. i 24. aprila 2018 godine u Berlinu je održan sastanak biroa Atlantic Treaty Association. Pored predsednika g.Fabrizia Luciolli, sastanku su prisustvovali prof. dr. Carl Lamers, član nemačkog Bundestaga, potpredsednik ATA-e kao domaćin skupa, potpredsednik ATA-e g. Magnus Nordenman ( Atlantic Council of the United States), potpredsednica ATA-e ambasador Elena Poptodorova ( the Atlantic Club of Bulgaria), potpredsednik zadužen za PFP zemlje g. Vladan Živulović ( Atlantic Council of Serbia) i predsednik YATA g. Gerardus Jacobs.

Agenda sastanka Biroa je sadržala niz tačaka od kojih su najvažnije bile: izbor generalnog sekretara ATA-e, dogovor oko pripreme 64. Generalne skupštine ATA-e u Bukureštu, kao i Izvestaj o odnosima AT- NATO parlamentarne skupštine, koji je podneo domaćin skupa g. Karl Lamers. Takođe je bilo reči i o predstojećem NATO samitu.

Oba dana sastanak je bio održan u prostorijama nemačkog Bundestaga.

Vladan Živulović je u svojstvu predsednika Atlantskog Saveta Srbije vodio razgovore sa gospodinom Christian-om Schmit-om, bivšim federalnim ministrom, članom komiteta za spoljne poslove u nemačkom Bundestagu kao i sa gospodom dr. Peter-om Tauber-om, državnim sekretarom Federalnog Ministarstva odbrane i dr. Fritz-om Felgentreu-om, članom Bundestaga.

Teme razgovora su bile razmena iskustva prijateljskih zemalja Srbije i Nemačke vezane za bezbedonosne pretnje kao i odnosi dveju zemalja koji su u sve većem usponu.

Check Also

German Marshall Fund – 75 godina od osnivanja NATO

Danas (4. aprila) se obeležava 75 godina od potpisivanja Severnoatlantskog sporazuma – sporazuma kojim je …