I Amerikanci zainteresovani za gradnju puteva u Srbiji

Osim kineskih, španskih,i azerbejdžanskih kompanija za izgradnju puteva u Srbiji je zainteresovana i kompanija „Bechtel” koja spada među najjače u Americi. To je saopšteno posle sastanka održanog 12. juna u Vladi Srbije između Zorane Mihajlović, ministarke saobraćaja i potpredsednice Vlade Srbije, i Kajla Skata, ambasadora SAD-a u našoj zemlji, i Dejvida Velča, „Bechtel”-ovog međunarodnog predsednika, zaduženog za saradnju sa stranim vladama.

Na tom skupu je istaknuto da je „Bechtel” zainteresovan za izgradnju puta Pojate-Preljina, dužine 110 kilometara i izuzetno značajnog za Srbiju jer je zamišljeno da spoji Koridore 10 i 11.  Dejvid Velč je podržao taj projekt, i naglasio da će potencijalno učešće „Bechtela” u njemu predstavljati važan korak u jačanju odnosa između Amerike i Srbije.

Inače, važno je napomenuti da je „Bechtel” do sada širom sveta uspešno realizovao brojne graditeljske i putarske projekte, i da spada među kompanije koje sarađuju sa američkom armijom i Ministarstvom odbrane SAD-a.

Check Also

Glavne snage NATO-a raspoređene su na Sardiniju za vežbu Noble Jump

Jedinica za brzo reagovanje NATO snaga, Zajednička operativna grupa veoma visoke spremnosti (VJTF) testirala je …