Konferencija “Saradnja vojske Srbije sa oružanim snagama zemalja članica NATO-a”

Atlantski Savet Srbije (ASS) pod pokroviteljstvom ambasade SAD u Srbiji organizuje konferenciju – “Saradnja vojske Srbije sa oružanim snagama zemalja članica NATO-a”.

Na ovom uglednom skupu obratiće se prisutnima pored predstavnika vojske Srbije i general Cesare Marinelli, šef vojne posmatračke misije NATO u Srbiji, pukovnik Douglas Faherty, visoki vojni predstavnik/vojni ataše ambasade SAD u Srbiji, profesor doktor Zoran Dragišić i gospodin Dragan Šormaz, šef delegacije Republike Srbije u NATO parlamentarnoj skupštini.

Ministar odbrane Republike Srbije gospodin Vulin, povodom završetka međunarodne vojne vežbe “Platinasti vuk 18” je izvjavio da je naša vojska u stanju da sarađuje sa najrazvijenijm vojskama sveta i da je u stanju da prenese svoje iskustvo, baš kao što može da prihvati i primi iskustva ostalih oružanih snaga, kao i da će država Srbija poštujući svoju vojnu neutralnost, kao takva, sarađivati i sa Istokom i sa Zapadom.

Želja ASS je da ovom konferencijom dođe do saznanja koliki je obim saradnje vojske Srbije sa zemljama članicama NATO, kakve su perspektive, u kojoj meri se poštuje neutralnost naše zemlje.

Konferencija će se održati u Beogradu, 20.09.2018. u hotelu “Crowne Plaza”, a prisustvovaće vojni atašei zemalja članica NATO-a , javne ličnosti kao i mladi, studenti fakulteta društvenih nauka.

Check Also

Novinari posetili NATO, EU i Misije Republike Srbije pri EU i NATO – Projekat Atlantskog Saveta Srbije

Atlantski Savet Srbije je od 4. do 6. marta organizovao posetu novinara institucijama u Briselu. …