Saveti pripadnicima KFOR-a za jačanje imuniteta

U vreme kada se čitav svet suočava sa pandemijom korona virusa zbog koje je preminuo ogroman broj ljudi, pripadnicima KFOR-a na Kosovu upućene su preporuke kojih bi trebalo da se pridržavaju da bi smanjili posledice ove opasne bolesti na minimum.

 

U najnovijem martovskom broju „KFOR chronicle“, on-line časopisa za pripadnike te medjunarodne vojne misije njima se preporucuje da što je moguće više spavaju kada nisu na dužnosti, kao i da sem redovne ishrane uzimaju sto više voća i vitamina, i da imaju pet obroka dnevno. Vojnicima i oficirima KFORA se preporucuje i uzimanje kalcijuma,magnezijuma, i kalijuma, kao i ispijanje 2-3 litra vode.

Važne mere kojih bi pripadnici KFOR-a obavezno trebalo da se pridržavaju u slobodno vreme su bavljenje nekim sportom i rekreacijom a posebno vazno je pozitivno razmisljanje i izbegavanje stresova uvek kada god je to moguće. Nikako se ne preporučuju predugo gledanje vesti na tv-u i njihovo čitanje na Internetu, kao i predugo igranje na kompjuteru pred spavanje. Vojnici i oficiri KFOR-a bi trebalo da izbegavaju i prekomerno uzimanje alkohola i pušenje cigareta zato što i to loše utice na imunitet. Umestotoga,preporucljive su meditacije i molitve.

Najnoviji broj časopisa KFOR-a je objavio i obraćanje general-majora Mikelea Rizija, glavnokomandujućeg te medjunarodne vojne misije. On je istakao da će vojnici i oficiri kojima komanduje nastaviti da čine sve da bi i dalje održavali balans u samozaštiti od korona virusa i obezbedjivanju mirne i bezbedne svakodnevnice kao i slobode kretanja za sve nacionalnosti na Kosovu.

 

 

 

Check Also

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije za K1 o važnosti KFOR-a za stabilnost u regionu

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije, Vladan Živulović, govorio je jutros za K1 u emisiji “URANAK1” o …