Komemoracija žrtvama holokausta u sedištu NATO-a

Govoreći u sedištu NATO-a u Briselu juče (27. januara), zamenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoana rekao je da se saveznici sećaju stravičnih zločina holokausta.

Gospodin Geoana je rekao da NATO radi na sigurnijem svetu u kojem mržnji i antisemitizmu nema mesta i gde ljudi različitih nacionalnosti, porekla i religija mogu da brane ljudsko dostojanstvo za sve.

„NATO je stvoren da podržava ove vrednosti. Naša je dužnost da ih zaštitimo od onih koji pokušavaju da podriju naš način života, a odgovornost svakog od nas je da poštujemo i živimo prema tim vrednostima. To dugujemo milionima stradalih i umrlih u koncentracionim logorima. To dugujemo sebi i sledećim generacijama. Nikad više “, rekao je zamenik generalnog sekretara.

Zamenik generalnog sekretara govorio je na ceremoniji koju su ugostile italijanska i poljska delegacija pri NATO u partnerstvu sa Svetskim jevrejskim kongresom. Otkrivene su dve umetničke izložbe: umetnička instalacija „Maslačci“ Carle Chiusano i izbor umetničkih dela (uglavnom slika i crteža) bivših zatvorenika iz Aušvica („Iskustvo Aušvica u umetnosti zatvorenika“), koje je Auschvitz pozajmio -Birkenau muzej u Poljskoj. Zastave svih 30 NATO saveznika danas su na pola koplja.

Check Also

Atlantski Savet Srbije čestitao Atlantskom Klubu Bugarske na tridesetoj godišnjici od osnivanja

Atlantski Savet Srbije, čestitao je Solomonu Pasiju, osnivaču i predsedniku Atlantskog Kluba Bugarske na tridesetoj …