Održana konferencija za mlade “Youth Outreach 2021”

U periodu od 10. do 13. septembra 2021. godine je u Beogradu održana konferencija za mlade pod nazivom „Youth Outreach 2021“. Konferenciju je organizovao Atlantski Savet Srbije, odnosno omladinski ogranak – YATA Srbija, a sponzorisala je Ambasada SAD u Beogradu.

Cilj ovog projekta je bio povezivanje mladih iz regiona Zapadnog Balkana i na njemu su učestvovali predstavnici YATA iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Severne Makedonije.

Na ovoj trodnevnoj konferenciji obrađene su teme kao što su borbe protiv dezinformacija i lažnih vesti i njihov uticaj na društvo, položaj mladih u regionu (odliv mozgova, nepotizam, potreba za boljim obrazovanjem etc.), dijalog Beograda i Prištine, Open Balkans (odnosno Mini – Schengen) inicijativa i mnoge druge. O svakoj od ovih tema, svaka od delegacija podnela je izveštaj o situaciji u svojoj zemlji, a zatim su sve delegacije diskutovale o potencijalnim rešenjima. Ovi detaljni izveštaji podrazumevali su istraživanja javnog mnjenja, statistke vodećih instituta i analize sprovedene od strane učesnika konferencije.

Pored ovih tema, učesnici su posetili i Beli Dvor i imali sastanak sa Narodnom poslanicom, gospođom Vesnom Marković koja je sa učesnicima razgovarala o svojoj karijeri, delegacijama EU, OEBS, o novim inicijativama Vlade Republike Srbije, položaju mladih, EU integracijama i budućnosti regiona Zapadnog Balkana.

Check Also

Generalni sekretar imenovao novog portparola NATO-a

Generalni sekretar Jens Stoltenberg imenovao je Faru Dahlalah iz Ujedinjenog Kraljevstva za sledećeg portparola NATO-a. …