Zamenik generalnog sekretara o inovacionoj agendi NATO-a i odgovoru na globalne bezbednosne izazove

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana razgovarao je u petak (31. marta 2023.) o odgovoru NATO-a na globalne bezbednosne izazove na Wheeler institutu za poslovanje i razvoj Londonske poslovne škole. On je rekao da je prilagođavanje u genima NATO-a i da u opasnijem svetu moramo više ulagati u našu odbranu i bezbednost.

Gospodin Džoana je boravio u dvodnevnoj poseti Londonu, gde je u četvrtak (30. marta 2023.) otvorio prvo regionalno sedište nove inovacione inicijative NATO-a sa britanskim ministrom odbrane Aleksom Čelkom. Evropska regionalna kancelarija NATO-ovog Inovacionog Akceleratora za inovacije u odbrani za severni Atlantik (DIANA) će biti ugošćena od strane Ujedinjenog Kraljevstva u Inovacionom centru Imperijal koledža, a uz podršku regionalnog čvorišta u Talinu, Estonija.

U četvrtak je zamenik generalnog sekretara održao godišnje predavanje Vincenta Briscoea na Institutu za bezbednosne nauke i tehnologiju Imperijal koledža, gde je govorio o konkurenciji velikih sila u eri disruptivnih tehnologija. Gospodin Geoana se takođe sastao sa parlamentarnim državnim podsekretarom u Kancelariji za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj, Leom Dohertijem, gde je zahvalio Velikoj Britaniji na njihovom snažnom doprinosu NATO-u i značajnoj podršci Ukrajini.

Izvor: NATO

Check Also

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije za K1 o Generalštabu, Trampu i bombardovanju SRJ

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije, Vladan Živulović, govorio je za K1 u emisiji “Kec na 11” …