Novinari posetili NATO, EU i Misije Republike Srbije pri EU i NATO – Projekat Atlantskog Saveta Srbije

Atlantski Savet Srbije je od 4. do 6. marta organizovao posetu novinara institucijama u Briselu. Ova poseta je ostvarena uz sponzorstvo i podršku Ambasade SAD u Beogradu i organizacionu pomoć NATO Kancelarije za vojnu vezu u Beogradu.

Novinari iz Radio-Televizije Srbije (RTS), Tanjug TV, novinske agencija Beta, Pink TV, N1TV, i portala Demostat, posetili su Evropsku Uniju, sedište NATO-a, Misije Srbije pri NATO i EU, ali i Misije SAD pri NATO i EU.

Kada je u pitanju Evropska Unija, ovo studijsko putovanje je uključivalo posete i razgovore sa predstavnicima EEAS (European External Action Service – Evropska služba za spoljne poslove), DG NEAR (Directorate-General for Neighborhood and Enlargement Negotiations – Direktorat za proširenje Evropske Komisije), Misijama SAD i Republike Srbije pri EU.

U poseti Misijama SAD i Republike Srbije u NATO, kao i samom sedištu NATO-a, novinari su imali prilike da razgovaraju o važnosti prisustva KFOR-a na Kosovu, programu Nauka za mir iz bezbednost i odnosima NATO-a i Srbije (i Zapadnog Balkana).

 

Check Also

German Marshall Fund – 75 godina od osnivanja NATO

Danas (4. aprila) se obeležava 75 godina od potpisivanja Severnoatlantskog sporazuma – sporazuma kojim je …