„NATO” obelodanio postojanje tajne jedinice

Zaštita generalnog sekretara Jensa Stoltenberga i njegovih najbližih saradnika kao i obezbeđivanje objekata koji su zbog nečega važni za „NATO” samo su neke od dužnosti pripadnika specijalne i vrhunski obučene jedinice „CPU” ( „Close protection unit”) čije postojanje je bila tajna!

Međutim, od 28. septembra više nije tako, jer je Informativna služba „NATO” prvi put objavila kratak i atraktivan spot na „Tviteru” o postojanju „CPU”-a, i najvažnijim karakteristikama pripadnika te jedinice. Između ostalog, u njemu je navedeno da agenti „CPU”-a ne izgledaju kao nabildovani „Rambo” ratnici već da su na prvi pogled potpuno neupadljivi, ali da su spremni da kao tihi profesionalci deluju uvek deluju maksimalno brzo i odlučno, čak i u najopasnijim i najstresnijim situacijama!

U ovom spotu se uz kadrove koji podsećaju na neki dinamični akcioni film vidi grupa „CPU” agenata kako vežbaju upad sa oružjem u kuću koju su zaposeli imaginarni neprijatelji. Paralelno sa tim može se pročitati da „CPU” agenti stalno vežbaju vožnju u različitim uslovima, gađanje oružjem, pružanje medicinske pomoći, rukovanje najsavremenijim komunikacionim aparatima, itd.

U ovom spotu je navedeno i da „CPU” jedinica namerava da regrutuje pripadnice lepšeg pola za rad u njoj jer ih trenutno nema, a njeni pripadnici smatraju da bi dame bile odlični agenti, i da bi im bile od koristi!

Check Also

German Marshall Fund – 75 godina od osnivanja NATO

Danas (4. aprila) se obeležava 75 godina od potpisivanja Severnoatlantskog sporazuma – sporazuma kojim je …