“Youth Outreach”

Atlantski Savet Srbije i YATA Srbija pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Beogradu i NATO PDD, organizovali su radionicu pod nazivom „Youth Outreach“. Ova radionica održana je od 29.10. do 31.10.2018. godine u prostorijama Atlantskog Saveta Srbije. Učesnici su bili mladi članovi Atlantskih Saveta iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Srbije i sa Kosova. Takođe, tu su bili i predstavnici iz Ambasade SAD u Beogradu, NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu i predsednici Atlantskih Saveta Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Teme ove radionice bile su „Promena imena i Evro-Atlantske integracije Makedonije“ , „Pozitivne i negativne strane članstva Hrvatske, Albanije i Crne Gore u NATO“ , „Dijalog Srbije i Kosova“.

Svi učesnici su se složili da je veoma važno učvršćivanje veza među mladim ljudima u regionu, jer su oni naša budućnost i samo oni mogu prevazići prepreke napravljene od strane starijih generacija. Bilo je sjajno iskustvo diskutovati na pomenute teme uz uzajamno poštovanje svih strana.

Check Also

Šta je NATO program “Nauka za mir i bezbednost”?

• Program Nauka za miri bezednost pospešuje praktičnu saradnju orijentisanu na rezultate koja uključuje naučnike, …