„Youth Outreach“

Atlantski Savet Srbije i YATA Srbija pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Beogradu i NATO PDD, organizovali su radionicu pod nazivom „Youth Outreach“. Ova radionica održana je od 29.10. do 31.10.2018. godine u prostorijama Atlantskog Saveta Srbije. Učesnici su bili mladi članovi Atlantskih Saveta iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Srbije i sa Kosova. Takođe, tu su bili i predstavnici iz Ambasade SAD u Beogradu, NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu i predsednici Atlantskih Saveta Albanije, Makedonije i Crne Gore.

Teme ove radionice bile su „Promena imena i Evro-Atlantske integracije Makedonije“ , „Pozitivne i negativne strane članstva Hrvatske, Albanije i Crne Gore u NATO“ , „Dijalog Srbije i Kosova“.

Svi učesnici su se složili da je veoma važno učvršćivanje veza među mladim ljudima u regionu, jer su oni naša budućnost i samo oni mogu prevazići prepreke napravljene od strane starijih generacija. Bilo je sjajno iskustvo diskutovati na pomenute teme uz uzajamno poštovanje svih strana.

Check Also

Atlantic Treaty Association (ATA) – naša krovna organizacija – ima novi sajt!

Atlantic Treaty Association (ATA) – naša krovna organizacija – ima novi sajt! Od sada se …