Regional Youth Outreach

www.atlantccouncil.rs

Atlantski Savet Srbije od 27.10.2019. do 30.10.2019, za mlade iz regiona organizuje radionicu pod nazivom “Regional Youth Outreach”. Reč je o produbljivanju saradnje i prijateljskih odnosa između mladih predstavnika Atlantskih Saveta iz regiona (YATA). Pored Srbije kao domaćina, biće i mladi iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Albanije, Slovenije i Italije.

Radionice će biti izuzetno interesantne s obzirom na to da je reč o temama poput sajber-bezbednosti i borbe protiv dezinformacija (fake news), preko radionice o bezbednosnim izazovima vezanim za migrantsku krizu s kojima će nas upoznati mladi iz Italije, pa sve do rešavanja spora oko granice Hrvatske i Slovenije o čemu će govoriti mladi Slovenci.

Naravno, biće to prilika i za upoznavanje sa radom mladih u Rumuniji i Mađarskoj kao i razmenu iskustava i znanja o tekućim ili mogućim problemima i njihovim rešenjima.

Zahvaljujući podršci ambasade SAD u Beogradu, pored učešća u radionici i druženja, mladi iz regiona imaće priliku i da posete Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i upoznaju se sa radom i istorijom te značajne institucije, kao i da obiđu muzej porodice Karađorđević u Topoli i vinski podrum.

 

Check Also

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije za K1 o Generalštabu, Trampu i bombardovanju SRJ

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije, Vladan Živulović, govorio je za K1 u emisiji “Kec na 11” …