Pismo Predsednika ATA-e povodom smrti Predsednika Atlantskog Saveta Portugala

Poštovani predsednici,

 

U ovim teškim danima imam dužnost da vam, uz tugu, saopštim vesti o nedavnoj smrti gospodina  Julia Francisca Miranda Calhe, predsednika Atlantskog Saveta Portugala.

Kao izvanredan član Socijalističke partije, predsednik Miranda Calha igrao je važnu ulogu u promociji atlantskih vrednosti, slobode i poštovanja vladavine zakona kao temelja demokratije u Portugalu i šire.

Član Ustavotvorne skupštine i Član Skupštine Republike Portugala do 2019. godine, predsednik Miranda Calha vršio je visoke vladine i institucionalne uloge i vrlo relevantne zadatke.

Državni sekretar za nacionalnu odbranu, potpredsednik Parlamentarne skupštine NATO i Predsedavajući Odbora za bezbednost i odbranu, predsednik Calha oduvek je bio vrhunski atlantista.

Lično sam imao privilegiju da uživam atlantsku lojalnost i prijateljstvo predsednika Miranda Calhe. U svojstvu Predsedavaućeg Odbora za reviziju Ustava, Predsednik Miranda Calha uporno je podržavao tekući proces adaptacije i modernizacije Atlantskog saveza.

U ATA-i će nam nedostajati njegova mudrost, elegantan stil i smisao za humor. Međutim, njegova atlantska posvećenost i zaostavština će se zadržati i inspirisaće buduća nastojanja ATA-e.

 

 

Iskreno,
Fabricio Lućoli

Check Also

Atlantski Savet Srbije čestitao Atlantskom Klubu Bugarske na tridesetoj godišnjici od osnivanja

Atlantski Savet Srbije, čestitao je Solomonu Pasiju, osnivaču i predsedniku Atlantskog Kluba Bugarske na tridesetoj …