Američka vojska poklonila opremu niškoj bolnici

Predstavnici Nacionalnih gardi Ohaja i Tenesija koji su ovih dana pratili vojnu vežbu „Platinasti Vuk 2018.” u našoj vojnoj bazi „Jug” su pre povratka u SAD učinili lep gest. Oni su Kardio-vaskularnoj i transplatacionoj klinici u novoj bolnici u Nišu poklonili pet novih medicinskih aparata ukupne vrednosti 400.000 evra.

Šef te klinike doktor Dragan Milić je povodom toga izjavio da će se ta oprema koristiti u bloku za intenzivnu negu, i u operacionim salama. Dodao je da će zahvaljujući toj donaciji Vojske SAD-a sada biti moguće da se poveća godišnji broj operacija sa 250 na 800, i da više ne bude lista čekanja.

Vorner Ros iz Nacionalne garde Tenesija je rekao da je zadovoljan zbog prisustva na vežbi „Platinasti vuk”, i zbog prilike da doprinese zdravstvenom sistemu Srbije. Vojni ataše Amasade SAD-a u Beogradu pukovnik Daglas Ferti je istakao da se nada će ova donacija omogućiti da se širom Srbije povećaju kapaciteti za pružanje usluga.

Doktor Dragan Milić je saoopštio da je kolegijum niške klinike odlučio da se operacioni blok bolnice u tom gradu ubuduće zove Vudro Vilson, po jednom od prethodnih američkih predsednika. On je 28.jula 1918. godine proglasio „Srpski dan”, i naredio da se srpska zastava postavi na vrh Bele kuće.

Check Also

German Marshall Fund – 75 godina od osnivanja NATO

Danas (4. aprila) se obeležava 75 godina od potpisivanja Severnoatlantskog sporazuma – sporazuma kojim je …