Projekat „Educate the educators“

U organizaciji Atlantskog Saveta Srbije,od 21.12.2018. godine otpočeo je trodnevni projekat pod nazivom “Educate the educators”. Prvo predavanje je održano u Beogradu 21.12.2018, u prostorijama ASS pod nazivom:  „Uticaj odbrambenih tehnologija na globalnu stratešku ravnotežu“,a predavanje je održao profesor Momčilo Milinović sa mašinskog fakulteta u Beogradu, takođe i predavača na Vojnoj akademiji u Beogradu. Predavanju je prisustvovalo preko 40 eminentnih profesora fakulteta u Srbiji. Prof. Milinović je naš najveći stručnjak za vojno mašinstvo, projektovanje raketa, lansera i senzorskih sistema praćenja.

Nastavak projekta „Educate the educators“ je nastavljen 28. i 29.12.2018. godine u hotelu i kongresnom centru „Ceptor“ na Fruškoj Gori, u okolini Novog Sada u prisustvu preko 60 mladih istraživača, profesora, asistenata, docenata.

28.12.2019. godine tema je bila „Odnosi države Srbije sa NATO-om“, „Da li je neutralnost Srbije održiva u ovom trenutku“ i „Šta NATO može da ponudi kroz saradnju srpskih profesora sa organizacijom“. Prvi panel „moderirao je profesor Bojić Borislav sa Novosadskog univerziteta.

29.12.2018. predsednik ASS Vladan Živulović je bio moderator panela pod nazivom „Situacija na Kosovu-uloga KFOR“.

 

Check Also

Generalni sekretar imenovao novog portparola NATO-a

Generalni sekretar Jens Stoltenberg imenovao je Faru Dahlalah iz Ujedinjenog Kraljevstva za sledećeg portparola NATO-a. …