Ministar, ruski lobista, ponovo napao NATO

Photo: Tanjug

Rusija i njeni lobisti nastavljaju sa starom praksom da za sve loše što se dešava na balkanskim prostorima okrivljuju i napadaju NATO da bi na taj način ojačali svoj uticaj. Najnoviji u nizu primera za takvo ponašanje je saopštenje Nenada Popovića, ministra u Vladi Srbije i predsednika Srpske narodne partije.

“Sada moramo otvoreno da kažemo da NATO pakt stoji iza svih ovih pokušaja da se Srbi slome i da se našem narodu oduzmu sloboda i nezavisnost”, piše u saopštenju objavljenom povodom najnovijih dešavanja u Crnoj Gori. U njemu se može pročitati i da Popović i njegova partija smatraju da NATO pakt podržava kriminalni i anti-srpski režim Mila Đukanovića koji pokušava da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu i identitet srpskog naroda.

Kako Popović dalje objašnjava, NATO želi da uništi svaki otpor u Crnoj Gori jer ga njen većinski narod ne želi i prezire, s obzirom da nije zaboravio NATO bombe i stradanja. Zato se, kako nastavlja Popović, u Bosni i Hercegovini preti Srbiji NATO trupama na Drini i vrši ogroman pritisak na Republiku Srpsku i Srbe u njoj da pristanu na ulazak u NATO. U ovom saopštenju nema ni jednog argumenta u korist Popovićevih tvrdnji, tako da nije jasno na osnovu čega je izvukao takav zaključak. Međutim, njegova mržnja prema NATO-u  ne čudi ako se uzme u obzir da Popović ne krije da je ruski lobista i da je ogromno bogatstvo kojim raspolaže stekao na poslovima u Rusiji. Do sada je u više navrata samostalno istupao u javnosti u korist Moskve i Rusije, a kada to radi pravda se time da iznosi sopstveno mišljenje. To je nedopustivo jer zbog pripadnosti Vladi Srbije sve dok je njen član nema pravo da iznosi u medijima sopstvene političke stavove.

Da podsetimo, u februaru ove godine je u intervjuu za „Večernje novosti” izjavio da u ponovnom početku pregovora Kosova i Srbije osim Amerike i Evropske unije moraju da se umešaju Rusija i Kina, i da Srbija ne treba da uđe u Evropsku uniju ako je uslov za to odricanje od Kosova i Metohije. Popović je tom prilikom rekao i da su optužbe Zapada na račun jačanja uticaja Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu licemerne.

Check Also

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije za K1 o Generalštabu, Trampu i bombardovanju SRJ

Predsednik Atlantskog Saveta Srbije, Vladan Živulović, govorio je za K1 u emisiji “Kec na 11” …